Det nærmer seg åpning av Sortland mat- og vinhus for innehaverne Harald Jobsen (t.v.) og Ronald Kristiansen.

I lokalene på hjørnet mot torget og Sortlandssundet, er det fremgang for hver dag.

- Vi ser progresjonen fra dag til dag, sier daglig leder i Sortland mat- og vinhus, Ronald Kristiansen.

Sammen med makker Harald Jobsen har han stått på fra morgen til kveld de siste ukene for å få alt klart til åpning.

- Dette er et altoppslukende prosjekt, og vi jobber fra 07 om morgenen til langt utpå ettermiddagen og kvelden. I tillegg er det en del papirarbeid som må gjøres på kveldstid, sier Kristiansen.

Forsinket

I første omgang hadde de håpet å kunne åpne til første mai. På grunn av problemer med det første betonggulvet som ble lagt, ble åpningen forsinket med en måneds tid.

- Vi gikk på en smell med gulvet. Grunnet feil i underlaget fikk vi bevegelse i gulvet. Derfor måtte vi ut med betongen. Vi slo i stykker alt og støpte ny betong, forklarer Kristiansen.

Gulvet er på plass, rørleggerarbeidet er gjort, og elektrikere og flisleggere gjør sin del av arbeidet denne uka.

- Møbler og inventar er satt i bestilling og er på tur inn. Det er veldig artig, sier Kristiansen.

Skal innfri forventningene

De siste ukene har de reist rundt på gårdsbesøk for å finne aktuelle lokale leverandører av produkter. De kortreiste produktene skal selges i butikken som er tilknyttet restauranten.

- Hva butikken skal selge er ikke helt bestemt enda. Det vil være sesongbetont. Blant annet har vi vært på besøk på Nordtun gård på Andøy, der vi fikk smake noen helt fantastiske oster, sier Kristiansen.

Tilbakemeldingene duoen har fått har vært svært positive.

- Det er store forventninger til restauranten, så vi kjenner nok litt på presset, sier Jobsen.

- Alle vi treffer er veldig engasjerte, legger han til.

- Blir det uteservering?

- Mange spør om dette. Foreløpig har vi ikke søkt om det.