KONDIZ: Johan Inge Lie, Stig-Harald Andreaassen, Robert Karlsen, Dag-Einar Hansen, Bjørn Ivar Larsen og Hans Nikolaisen.

- Har du lyd i monitor? Det ropes det fra den ene siden av lokalet til den andre.

Det er en grå og kjølig kveld på Myre. I det gule scenelyset inne på Stedet er det imidlertid varmt. Smilene sitter bredt på de fem mannfolkene som tester instrumenter og gjør seg klar til første opptreden sammen på 31 år.

Kondiz var blant de mest populære bandene i regionen tidlig på 80-tallet, og gutta fra Øksnes tok grendehus etter grendehus med storm. Repertoaret hentet de fra Ti i skuddet.

Gjenforeningen

De har snakket om det lenge. En gjenforening. Om så bare for én kveld. Lørdag smeller det. Tiden skrus 30 år tilbake, når karene børster støv av repertoarlista fra 1983 og byr på 80-tallsfest på Stedet på Myre.

- Det kommer til å bli kjempeshow, sier gitarist Hans Nikolaisen. Mens de andre karene fortsatte å drive med musikk etter at bandet ble oppløst, har han selv ikke stått på en scene på over 30 år.

- Vi gleder oss, sier keyboardist Bjørn Ivar Larsen.

- Kondiz var flink på koring og flerstemt sang. Det blir en del av det på lørdag. Også en del rock, sier Hans.

800 publikummere

Kondiz oppstod tidlig på 80-tallet da Myre-bandet  «Black & Blue» og «Red Band» fra Alsvåg slo seg sammen. Den første spillejobben hadde de på ungdomsklubben "Skarven" i 1981.

- Vi hadde rimelig bra kondisjon, og hadde mye show på scenen, sier Hans.- Men det er noen kilo siden, legger han til og ler.

Det mimres tilbake til spillejobber på grendehus, Maxim på Melbu, i Lofoten og da Bjørn Elvenes samlet musikkmiljøet i Vesterålen til "Maraton-rock"på Sortland. På det meste spilte de for 800 på samfunnshuset på Myre. Kondiz hadde imidlertid et ekstra godt grep om publikum i Bø.

- Vi ble rimelig godt mottatt da vi dro rundt omkring, det må vi kunne si, sier Hans og kikker bort på Bjørn Ivar.

- Jeg tror faktisk aldri vi har spilt for et halvfullt lokale, sier han.

Mange var innom bandet de fem årene Kondiz var aktiv, men på scenen lørdag er det 83-årgangen som er samlet: Robert Karlsen, Bjørn Ivar Larsen, Johan Inge Lie, Hans Nikolaisen, Dag-Einar Hansen og Stig-Harald Andreaassen.

Vil du vite om gutta fortsatt har kondis - kan du se dem live på Stedet lørdag 24. mai.

Hør Kondiz' favorittlåter på Spotify!