Brannvesenet meldte på Twitter om at de var på vei til en brann på Andenes i Andøy. Røykutviklingen ble bekreftet å være i Storgata 68 på Andenes. Dette er garasjen til Andenes IL.

Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut

Både brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til stedet.

Brannen var rett på innsiden av en garasjeport der det lå en del materialer og trevirke.

Foto: Tony Gulla Sivertsen

Kjente røyklukt

Innsatsleder brann, Andreas Thanke, forteller til VOL at Andøy kommunes vaktmester kjente røyklukt inne i idrettshallen og tok en runde rundt bygget for å sjekke hvor lukta kom fra. Da oppdaget han at det kom røyk fra garasjen til Andenes idrettslag. Brannen ble raskt slukket så snart brannmannskapene fikk åpnet porten.

Brannvesenet har nå avsluttet og forlater stedet.

– Det var flaks at det skjedde på dagtid og ble oppdaget tidlig. Det var en brann som kunne ha utviklet seg videre hvis den hadde fått fortsette uoppdaget, forteller Thanke. På innsiden lå det lagret trematerialer som var begynt å bli svidd.

Garasjen til Andenes idrettslag er bygget sammen med klubbhuset, som igjen er bygget vegg i vegg med Andenes idrettshall.

Heldigvis for Andenes IL var minibussen deres parkert på utsiden og ikke inne i garasjen der den vanligvis står. Den ble derfor ikke skadet i brannen.

Stengt svømmehall og idrettshall

Andøy kommune melder om at hele idrettshallen og svømmehallen vil holdes stengt tirsdag på grunn av røykutviklingen.