Det melder de i en pressemelding tirsdag.

Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, advarer regjeringen mot å gå til tvungen lønnsnemnd.

I helgen brøt som kjent meklingen i den pågående lærerstreiken sammen. I etterkant har mange spekulert i at en tvungen lønnsnemnd er rett rundt hjørnet.

Samtidig som Utdanningsforbundet trapper opp streiken med drøyt 100 nye lærere advarer Steffen Handal regjeringen mot å gå til et slikt skritt.

– Det er et læreropprør vi ser nå. En lønnsnemd vil avslutte streiken, men ikke problemene i sektoren. Regjeringen vil da ha bidratt til at lærerne sannsynligvis forblir lønnstaper, lærermangelen vil øke og andelen «lærere» som underviser uten lærerutdanning øke, sier han i en pressemelding.

De som tas ut i streik i neste omgang er hovedsakelig i Sandefjord. Det er forsatt ingen som er tatt ut i streik i Vesterålen og Lødingen.

– Det er en kraftig frustrasjon blant lærerne. Jeg frykter at en lønnsnemnd vil gi flere demotiverte lærere. Det er det siste skolen og elevene trenger nå. Denne konflikten bør løses av partene, understreker Handal. Handal etterlyser et forhandlingsmandat fra KS sitt hovedstyre til forhandlerne som kan bidra til å løse konflikten. Politikerne i hovedstyre må forstå at de må komme lærerne i møte.