Nordland fylkeskommune har gitt jentene Julianne «Kanutte» Jonassen og Helene «Paluda» Henriksen i oppdrag å reise gjennom hele fylket ved hjelp av buss, hurtigbåt og ferge. Fredag formiddag var jentene kommet til Sortland, og derfra reiste de videre til Andenes, før de farter videre til Narvik. På bussterminalen på Sortland ble jentene tatt i mot av fylkesråd for samferdsel Tove Mette Bjørkmo og fylkesrådsleder Odd Eriksen, begge fra Arbeiderpartiet.

Fylkesrådslederen og samferdselsråden ønsket å få høre jentenes erfaringer fra turen så langt, og høre om de så langt har noen innspill til hvordan samferdselstilbudet kan forbedres og forenkles.

- Jeg klarer ikke å trekke frem noe enkelt del av reisen som den beste så langt, men det er utrolig mange flotte folk vi har møtt. Det er veldig flott å få se så mye av Nordland som vi har fått lov til i løpet av denne turen. Det har vært en og annen forsinkelse underveis, men alt har ordnet seg. Vi har fått overnatte hos ukjente folk, som har åpnet hjemmene sine. Nå gleder vi oss til å komme videre til Andenes, hvor vi skal overnatte. Så drar vi videre. Søndag er vi nede i Bodø, og da er turen offisielt ferdig, sier Helene Henriksen.

- Formålet med turen er jo å finne ut hvordan Ungdomskortet fungerer, og hvordan det fungerer med busser, ferger og hurtigbåter. Vi snakker mye med kapteiner og sjåfører vi treffer på underveis, samstemmer de to jentene overfor VOL.

- Vi skal gi en lang oppsummering, og det er ingen tvil om at vi skal være kritiske for å kunne forbedre tilbudet, sier Julianne Jonassen.

Samferdselsråd Tove Mette Bjørkmo supplerer:

- Formålet er som jentene sier de sjekker om Nordlandskortet fungerer så godt som jeg sier det gjør. Kommer det negative tilbakemeldinger så vil vi gjøre noe med det. Ungdom kan reise med busser, hurtigbåter og med riksvegferger over Vestfjorden for fire hundre kroner i en måned, og det er bare ett av flere tilbud på dette kortet, fremholder Bjørkmo.

Her kan du se reisebloggen til jentene.