Både Høyre og Ap fosser frem på Norfaktas meningsmåling utført for VOL og Øksnesavisa. Mens Ap klatrer fra 23,9 til 31,5%, tar Høyre et kraftig jafs fra 4,4 til 13,8%.

Høyres ordførerkandidat Johnny Rinde Johansen er svært fornøyd med målingen, og mener velgerne nå premierer partiets arbeidsmetodikk.

- Vi har vært kritisk, men saklig og ryddig. Vi har blitt tatt på alvor, og folk har støttet oss. Det viser vel at det lønner seg å fokusere på egen politikk. Vi tredobler oppslutningen, så noe rett må vi ha gjort, sier Johansen.

- Eller noe galt må man kanskje ha gjort tidligere? Hva var det egentlig som skjedde i Øksnes Høyre foran forrige valg? - Jeg har ønsket å se fremover. Men det var en del negativt fokus på valgkampen som ble drevet i forkant av valget i 2007, kanskje brukte man mye energi på å snakke negativt om andre partier heller enn egen politikk. Men ut over det har jeg mest lyst til å snakke framtid, vi skal ikke dvele for mye med fortiden, det har rent mye vann i vestfjorden siden da, sier Rinde Johansen.

Også sittende ordfører John danielsen trekker frem det jevne og gode arbeidet som forklaring på fremgangen for hans parti.

- I fjor høst kom Ap dårlig ut på Norfaktas måling, mens dere i år fosser frem. Hva rett har dere gjort siste året? - Kanskje to ting: Velgerne har sagt noe om at vi er forutsigbare, og at vi leverer. Det er viktig i et samfunn som Øksnes å ha den tryggheta. Vi har gått ut med et politisk regnskap der folk har fått sett hva vi har gjort i forhold til hva vi har lovet.

- Den andre tingen er at jeg har vært tydelig på at jeg ønsker å bygge Øksnes. Da har både dette med arbeidsplasser og tjenester vært veldig viktig, og det har vi lyktes med.

Både Danielsen og Rinde synes det er hyggelig å se at velgerne nå kommer tilbake.

- Vi har fått mange signaler om velgere som var Ap folk tidligere, som nå har kommet tilbake til partiet. Jeg legger jeg ikke skjul på at jeg synes det er hyggelig. Hvem de forlater vet ikke jeg, men det er ikke å legge skjul på at Ap mistet en del velgere den gangen partiet sto delt på midten, sier Danielsen.