Thea Moe Bjøranger.

I en pressemelding fra Sortland Natur og Ungdom sier organisasjonen at de vil gjøre kommunevalget til et klima- og miljøvalg.

- Politikerne som velges 12.september skal bestemme politikken i norske kommuner fram til 2015, året da verdens klimagassutslipp er nødt til å nå et vendepunkt, sier Thea Moe Bjøranger fra Sortland Natur og Ungdom.

De peker på at klimagassutslippene i norske kommuner økte med 15 prosent fra 1991 til 2008.

- Disse utslippene varierer svært mye fra kommune til kommune, noe som viser at lokalpolitikere spiller en viktig rolle i forhold til hvordan kommunens utslipp utvikler seg. I forbindelse med kommunevalget i 2011 ønsker Natur og Ungdom at norske kommunepolitikere skal vise at de tar klimaproblemet på alvor.

- Valgene disse politikerne tar, kommer til å være avgjørende i arbeidet med å nå en utslippstopp i 2015. Hvis Norge skal klare å redusere utslippene sine tilstrekkelig, er det helt nødvendig å gjennomføre en rekke klimatiltak lokalt, sier Thea Moe Bjøranger.

For å løse klimaproblemet kreves det et mangfold av løsninger innenfor en rekke sektorer.

Veitrafikk utgjør 38% av Sortland kommune sine utslipp, men Natur og Ungdom mener at det må kuttes innen alle sektorer, skal vi oppfylle våre internasjonale klima-forplikter

Sortland Natur og Ungdom deltar på valgtorg på Sortland Videregående skole fredag 26. august for å gi ungdom mulighet til å stemme på miljøet gjennom kampanjen Miljøets valgkamp.

- Sortland Natur og Ungdom krever at norske lokalpolitikere tar klimaansvar og kutter lokale utslipp. Tiltakene ligger klare, det er nå på tide at Sortland kommune bidrar til at landets klimagassutslipp reduseres og gjør sitt for å løse den globale klimakrisen.