– I 2013 ble alle badene pusset opp, og nå har vi tatt alle de 44 rommene i hotellet, sier hotellsjef Ingela Heintz. Hun forteller at alt av møbler på rommene er nytt og på veggene henger det blant annet flotte nordlysbilder.

– Det neste som skal gjøres er å bytte ut heisen og ventilasjonsanlegget, og på sikt skal det også pusses opp i restauranten, sier hun.

Fersk som hotellsjef

Heintz overtok som hotellsjef ved Andrikken Hotell i september i fjor.

– Jeg er svensk, men har bodd i Oslo i 3,5 år før jeg kom hit. I Oslo jobbet jeg med hotelldelen i Norlandia-konsernet, sier hun

Den ferske hotellsjefen trives veldig godt etter drøye tre måneder i Andøy.

– Det er jo en utrolig natur her og det er hyggelige mennesker. Det er en litt annen kultur her enn i Oslo, men jeg jobber med mange trivelige folk og har hyggelige gjester, så jeg trives veldig godt, sier Heintz.

Overtok Grønnbuene

Fra nyttår overtok Andrikken Hotell også ansvaret for Grønnbuene, som brødrene Roger og Kristian Adolfsen sitt selskap Andrikken Eiendom AS har kjøpt rorbuanlegget fra Dag Ivar Lund.

– Totalt inkludert Grønnbuene og Lankanholmen, så har vi 104 rom som vi leier ut. De fleste er dobbeltrom, sier Heintz.

Sommeråpen restaurant

De nye eierne søker nå Andøy kommune om å få overført skjenke- og serveringsbevillingene, som er knyttet til Grønnbuene, til Andøy Hotell og Restaurantdrift. I søknadene skriver Heintz at restauranten kun vil holde sommeråpent.

– Restauranten holdes åpen for frokost-, lunsj- og middagsservering fra juni til august. Den skal også være i bruk for lukkede arrangementer utenfor de angitte månedene. I hovedsak retter tilbudet seg mot turister og lokalbefolkningen, men lukkede arrangementer kan inkludere kurs og konferanse, skriver hun i søknaden.

På Andrikken Hotell sin nettside opplyses det at de som er gjester ved Grønnbuene utenfor sommersesongen vil finne resepsjon og frokost på hotellet i Storgata.

To anlegg blir asylmottak

Adolfsenbrødrene driver fra før Lankanholmen Sjøhus, Andrikken hotell og Viking Hotell på Andenes og Havhusene på Bleik.

De to sistnevnte er nylig leid ut til asylmottaket Andøy mottakssenter, som drives av Adolfsenbrødrenes asylmottaksselskap Hero Norge AS.