Hilde Karoline Haaheim reagerte så kraftig da hun så skrei fisket i Vesterålen annonsert som Lofot-skrei at hun tok kontakt med selskapet på deres Facebook-side.

- Hei! Jeg ser at dere reklamerer for Lofotskrei på appen Mattilbud. Det jeg også ser er at produsenten er MyreMar og at fisken er levert fra Gunnar Klo som begge hører til i Vesterålen - nærmere bestemt Myre i Øksnes. Til og med postnummeret til Myre står på pakken! Blir ikke dette litt for dumt, spør hun.

Til dette har hun fått mange svar, men foreløpig ingen av Coop Obs selv. VOL har derimot fått kontakt.

- Vil ikke hisse på oss en hel region

Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, prøver å være diplomatisk når VOL kontakter han.

- Her har vi tydeligvis kommet ut for en skikkelig nabofeide, og i fare for å hisse på meg hele Vesterålen må jeg være så ærlig å si at de fleste av våre kunder, som er over hele landet, forbinder skrei med lofotfiske, og det er grunnen til at vi har valgt å merke det «fersk lofotskrei» i våre kundeaviser, forklarer Kristiansen.

Men han er påpasselig å forklare at dette ikke er til noen forkleinelse for Vesterålen.

- Det er ikke ment som noen fornedrelse av Vesterålen, tvert i mot så er vi meget fornøyd med vår leverandør og produktene som blir levert våre butikker. Det fremkommer også på pakningene hvor produktet kommer fra, sier han.

- Må på skolebenken

Kommentarene til innlegget har heller ikke latt vente på seg. Her er det også delte meninger.

Ronny Krist skriver:- Helt grønn i geografi disse folka. Send de på skolebenken.

Bent-Rune Hansen fra Henningsvær har følgende forklaring.- Aille har ve hørt "En ekte Lofot-torsk". Æ har aldri hørt om den kjente torska fra Øksnes, sier han.

Kurt Bjerkelund mener skreien er født i Lofoten.- Lofotskreien heter så fordi den er "født" i Lofoten. At den fiskes og selges i Vesterålen forandrer ikke det faktum. Navnet Lofoten selger dessuten bedre enn Vesterålen, skriver han.