God sommertrafikk på Avinors lufthavner

Over 5,1 millioner passasjerer reiste til, fra eller via Avinors lufthavner i juli. Det er en økning på 4,1 prosent fra samme måned i fjor.
Innenriks

Trafikken til noen av de tradisjonelle feriedestinasjonene går noe ned, men nye destinasjoner har bidratt sterkt til trafikkveksten, skriver Avinor i en pressemelding. Trafikken til Tyrkia, Montenegro og Portugal steg med henholdsvis 33, 25 og 9 prosent.

Ferielandene Hellas og Spania, som mange nordmenn er godt kjente med, ser imidlertid en nedgang i trafikken på henholdsvis 1 og 6 prosent.

– Norske reisevaner endrer seg noe med tiden, og det er gledelig at nye markeder vokser fram og gir de feriereisende flere alternativer når sommerferien planlegges, sier Avinors direktør for trafikkutvikling, Jasper Spruit.

Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger lufthavn sto for den største trafikkveksten. De regionale lufthavnene hadde en vekst på tre prosent.