Mattilsynet: Rever som ble avlivet i Alta, hadde ikke rabies

Etter at en rev angrep en baby i en barnevogn i Alta i forrige uke, avlivet viltnemnda to rever. Begge var angrepet av reveskabb, men ingen av dem hadde rabies.
Innenriks

Det ble avlivet en rev på Aronnes og en i Tverrelvdalen, og begge ble sendt til Veterinærinstituttet for undersøkelse og rutinemessig prøvetaking av rabies.

– Ingen av revene hadde rabies, og det er vi veldig glade for. Obduksjonen Veterinærinstituttet har gjennomført, viser at revene som ble avlivet, var avmagret. De hadde mistet mye av pelsen og hadde store områder med skorpedannelser i huden. Tilstanden til revene kan forklare den unormale oppførselen, sier avdelingssjef Siv June Hansen i Mattilsynet i Finnmark.

For å være på den sikre siden, ønsker Mattilsynet fortsatt å bli varslet dersom noen avliver eller finner en selvdød rev i området.

Reveskabb er forårsaket av en midd som graver ganger i huden til reven. Det fører til sterk kløe, skorpedannelser og håravfall. Reven vil etter hvert se pjuskete ut, den blir mindre sky og trekker mot bebyggelse. De fleste rever som blir smittet med reveskabb, dør etter en tid.

(©NTB)