Konkurrent krever at Norsk Medisinaldepot blir kastet ut av medisinkontrakt

Apotek 1, en tidligere leverandør av multidosemedisin til norske kommuner, krever at Norsk Medisinaldepot (NMD) mister kontrakten, melder Rogalands Avis
Innenriks

– Vi mener denne saken nå har kommet til et punkt hvor kontrakten med NMD må heves, sier kommunikasjonssjef Kjersti S. Ofstad i Apotek 1 til avisen.

Selskapet har rettet kravet til Stavanger kommune, som fungerer som sekretariat for 72 kommuner i Norge som mottar denne typen ferdigpakkede medisiner.

Det har vært store problemer etter at Norsk Medisinaldepot og apotekkjeden Vitus overtok kontrakten om å levere ferdigpakkede medisindoseringer ved årsskiftet. I forrige uke opplyste Statens legemiddelverk at opptil 7.000 pasienter i en rekke kommuner er berørt av feil og mangler.

Stavanger kommune har begynt å ilegge selskapet dagsbøter. De har nedsatt en beredskapsgruppe som skal sikre registrering av avvikene i multidoseleveranser ved kommunale sykehjem og i hjemmesykepleien.

Fredag ble en mann i 80-årene innlagt på sykehus etter mangel på multidosemedisin. Mannen har hjertesvikt og kols og fikk store pustevansker.

Strategidirektør og pressekontakt Miriam Skåland i Norsk Medisinaldepot skriver i en epost til Rogalands Avis at de ikke ønsker å kommentere andre aktørers kommunikasjon med kommunen.

Multidose er maskinell pakking av legemidler i poser til personer som trenger hjelp til å dosere og huske å ta legemidlene sine. Det største problemet har vært knyttet til manglende medisiner, og om merkingen har vært tydelig nok.


(©NTB)