Redningsaksjon med helikopter på Senja

En person er fløyet med luftambulanse til sykehus i Tromsø etter å ha falt og skadet seg på fjelltur på Senja natt til tirsdag.

Sea King-helikopter. Illustrasjonsfoto  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Innenriks

Det ble satt i gang en redningsaksjon ved området Knuten i Mefjordvær nordvest på Senja, opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

– Vi vet ikke så mye ennå, men det skal være en mann som har falt utfor en skrent eller lignende. Det var venner av ham som ringte oss, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt til NTB litt før klokken 5 tirsdag.

– Luftambulansen er på stedet, og de skal prøve å få ham ut med en redningsmann hengende under helikopteret, forteller Munkvold.

Tromsø

En snau halvtime senere opplyser politiet at den skadde er hentet ut og blir fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

En alpin redningsgruppe ble kalt ut, men ble kansellert da det viste seg å ikke bli bruk for dem. SeaKing redningshelikopteret som skulle hente dem, fløy dermed rett til Senja.

Munkvold forteller om strålende vær og gode forhold i området.

Fast i fjellet

I tillegg til personen som har falt på Senja, har en person gått seg fast på tur i Finnlandsfjellet utenfor Tromsø.

– Det er glatt der han er, og han kommer seg verken opp eller ned, men det står bra til med ham. Vi prioriterer oppdraget med å få ut den skadde på Senja, sier operasjonslederen.

Etter at situasjonen på Senja var avklart, ble redningshelikopteret sendt for å hente mannen på Finnlandsfjellet. Han var uskadd og ble satt av på Tromsø lufthavn Langnes, opplyser politiet litt etter klokken 6.

(©NTB)