To voksne kvinner og en mann sendt til sykehus etter å ha kjørt gjennom autovernet

Tre personer ble reddet opp av havet etter at en bil kjørte ut ved fergeleiet i Svolvær lørdag ved 20-tiden. Tilstanden er ukjent for to menn og alvorlig, men stabilt for en kvinne.

Store styrker ble satt inn etter at en bil kjørte på havet ved fergeleiet i Svolvær.  Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa

Innenriks

Politiet fikk melding om ulykken klokken 20.00, opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet omtrent klokken 20.15 og fikk dykkere i vannet. Tre personer ble da reddet ut av bilen, skriver politiet, som ikke vet hvorfor bilen havnet i havet. Politiets innsatsleder Maichel Lind sier til Lofotposten at bilen kjørte gjennom autovernet, og at den ligger på 25 meters dyp.

Vågan kommune har satt kriseteam.

Politiet jobbet tidlig på kvelden med å identifisere dem som var i bilen og varsle pårørende.

Det kom ambulansehelikopter til fergekaia klokken 20:45. Noen minutter senere kom det også et Sea King redningshelikopter.

De tre ble fløyet med Sea King-en og redningshelikopteret til Universitetssykehuset i Tromsø. Ved 22:30-tiden kom helikoptrene til Tromsø. Like før klokken 23 opplyste pressevakten på UNN at det dreier seg om tre voksne, to kvinner og en mann, meldte VG.

– Tilstanden på to av dem er uavklart. For den tredje, en kvinne i slutten av 30-årene, er det alvorlig, men stabilt, sa pressevakt Per-Christian Johansen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) til NTB klokken 23.35.

Lofotposten skriver at de tre er bosatt i Vågan kommune.

Veien ved fergeleiet var stengt, men det er nå åpnet for normal fergetrafikk.