Sjømatnæringen ber om at russisk luftrom åpnes for laks

Sjømatbedriftene ber regjeringen kontakte russiske myndigheter for å få lov til å fly norsk laks over Russland. Ellers stopper eksporten, sier organisasjonen.
Innenriks

I fjor ble det sendt 260.000 tonn norsk laks med fly, det meste med passasjerfly. Når flere fly settes på bakken, frykter Sjømatbedriftene at eksporten stopper helt opp.

Selskapene som kan bidra, har ikke trafikkrettigheter i de nødvendige korridorene i luftrommet, og den største begrensningen er luftrommet over Russland, påpeker administrerende direktør Robert Eriksson i en pressemelding.

– Samferdselsministeren må på banen. Jeg ønsker at han oppretter kontakt med sin russiske kollega for å se på muligheten for å få til en dispensasjon for det russiske luftrommet, slik at flyselskaper som nå kan bistå, får muligheten til å fly sjømat ut til markedene som etterspør mer norsk sjømat, sier han.

Eriksson opplyser at etterspørselen er stor i Kina, Hongkong og Sør-Korea.

(©NTB)