825 nye koronasmittede siste døgn – 268 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 825 koronasmittede i Norge. Det er 38 flere enn dagen før og 268 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland

Innenriks

I alt var det ved midnatt natt til fredag registrert 53.792 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 4.225 nye smittetilfeller i Norge. 2,9 millioner tester var utført fram til torsdag.

127 koronapasienter var torsdag innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før.

Vesterålen fikk fire nye tilfeller registrert torsdag. Først kom meldingen om en ny smittet i Sortland. Deretter kom det melding om tre nye importtilfeller i Øksnes.


Tre nye koronasmittede: – Testsystemet fungerer

Skreisesongen er i startgropa, og så langt denne uka har ca. 100 arbeidsinnvandrere ankommet Øksnes. I dag ble tre av disse konstatert korona-positive. Ordfører John Danielsen mener systemet fungerer når disse blir fanget opp.


Ifølge VGs oversikt, som henter tallene på en litt annen måte enn MSIS, var det registrert tre smittetilfeller i Bodø og to i Rana, Rødøy og Herøy i løpet av torsdag.

Til sammen er 467 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,7 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.