206 nye koronasmittede siste døgn – 349 færre enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 206 koronasmittede i Norge. Det er 37 færre enn dagen før og 349 færre enn samme dag i forrige uke.

Det er synkende smitte registrert i Norge de siste dagene.   Foto: Jil Yngland/NTB

Innenriks

I alt var det ved midnatt natt til mandag registrert 58.651 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.177 nye smittetilfeller i Norge. 3,1 million personer er til nå testet for koronavirus her i landet.

158 koronapasienter var søndag innlagt på sykehus. Det var åtte flere enn dagen før.

Hadsel kommune var den eneste i Vesterålen som meldte om smitte søndag. Lørdag meldte også Andøy om et nytt smittetilfelle.

Det er ikke nevnt om flere tilfeller i Nordland fylke ifølge oversikten til VG, som kan være litt på etterskudd med opplysningene. Avisen har siden pandemiutbruddet hatt en daglig oppdatering over nye tilfeller i hver kommune.

Summerer en tallene fra VGs oversikt, er det nå mellom 130-140 aktive tilfeller i Nordland, om en tar med de som har vært registrert de siste 14 dagene.

Til sammen er 517 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,8 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

(©NTB)