Kombinert vaksine mot influensa og covid under utvikling

Minst to vaksineprodusenter utvikler en kombinasjonsvaksine som både gir årlig påfyll av beskyttelse mot covid-19 og sesongens influensa. FHI følger med.

For risikogrupper som både anbefales koronavaksine og influensavaksine, vil det kunne være fordelaktig dersom de kan få god beskyttelse mot begge sykdommene med ett stikk, medgir Folkehelseinstituttet.   Foto: Gorm Kallestad / NTB / illustrasjonsfoto

Innenriks

Det er vaksineprodusentene Moderna og Novavax som begge nylig gjorde det kjent at de er i gang med å utvikle en kombinasjonsvaksine. De ser for seg at det trolig blir årlig behov for påfyll både av koronavaksine og den tradisjonelle, sesongtilpassede influensavaksinen. Ideen er at folk skal slippe flere injeksjoner og i stedet klare seg med ett legebesøk og én injeksjon.