Trude Sofie fra Lødingen vant Amanda: – Det var helt uvirkelig

Trude Sofie Olavsrud Anthonsen fra Lødingen spiller en av hovedrollene i «Frysninger».  Fredag fikk filmen amandapris for beste kortfilm.
Lødingen

I januar fikk filmen «Frysninger» prisen for beste kort- og dokumentarfilm under Tromsø internasjonale filmfestival.

Les mer: – Jeg håper at filmrollen har åpnet opp noen dører

Med på takketalen

Fredag vant også filmen prisen for beste kortfilm på den gjeveste filmprisen i Norge: Amanda.

– Det var helt utrolig og så uvirkelig at jeg måtte klype meg selv i armen flere ganger i løpet av kvelden. Er det sant? Har det virkelig skjedd? Jeg ble veldig glad og overrasket. Det er en skikkelig stor ære, og bare det å være nominert var utrolig, sier en glad Trude Sofie Olavsrud Anthonsen på telefon fra Haugesund.

– Hvordan gikk takketalen?

– Jeg og regissøren Marius Myrmel var enige om å holde talen sammen. Han takket alle som var med på å realisere filmen, og etterpå holdt han en fin appell om hvor viktig det er å nå ut med en historie om noe mange barn og unge opplever, men ikke får satt ord på. Vi håper filmen kan bidra til at unge ikke blir satt i bås, at ikke alt er svart/hvitt. I talen klarte jeg ikke å si mer enn «Yesss! Tusen takk», før jeg holdt amandastatuetten over hodet, sier hun.

Les også: Trude Sofie med hovedrolle i TIFF-aktuell film

Slapp å være nervøs på tv

Prisen for beste kortfilm var en av prisutdelingene som foregikk i rådhuset i Haugesund før det TV2-sendte showet. Hun kunne dermed bare slappe av på det store showet.

– Showet var fantastisk, og det er fint at man tør å være glamorøs også i Norge, med kjoler og paljetter og menn i smoking. Det var veldig artig. Og når vi hadde fått prisen på forhånd, kunne vi bare å sitte og heie på våre favoritter, uten å være nervøs på egne vegne. Det ble en bra fest, sier hun.

– Flere prosjekt på gang

Olavsrud Anthonsen tror prisen og oppmerksomheten filmen har fått, kan bli positivt for filmkarrieren hennes, og hun har flere prosjekter hun jobber med.

– Ja, jeg har litt av hvert på gang både på regi- og på skuespillersiden, uten at jeg kan avsløre så mye om det. Dessuten er Amanda en ypperlig anledning til å bli kjent med folk i bransjen. Jeg har allerede pratet med flere regissører som har lyst til å jobbe med meg en dag, og det er veldig spennende å høre, sier hun.

Lørdag kveld er det visning av filmen «Frysninger» på Viken filmsenter i Oslo.