Søket etter fiskeren skal pågå utenfor Kattneset i Hestfjorden i Lødingen Vestbygd. Foto: Skjermdump Google Maps

Siste 13.04: Nordland politidistrikt bekrefter at den savnede fiskeren er erklært død.

- Mannen som ble funnet i sjøen er bekreftet omkommet. Mannskap om bord i båten som fant ham, og senere ambulansepersonell, forsøkte gjenopplivning uten at livet sto til å redde, melder nordland politidistrikt i ei pressemelding.

Det pågår nå varsling av avdødes pårørende.

Storstilt søk

Alt av tilgjengelig mannskap ble fredag morgen sendt til Lødingen for søk etter en savnet fisker.

Klokken 09.17 fredag morgen fikk politiet melding om at det var funnet en tom sjark liggende i fjæra ved Kattnesbukta i Vestbygd, Lødingen kommune.

Like etter klokken 11 fortalte Hovedredningssentralen at en person er funnet i sjøen.

Ved ankomst kaia undersøkte en lege personen og fiskeren ble erklært død. Dette melder NRK. VOL har ikke fått dette bekreftet fra annet hold foreløpig.

Funnet med motoren i gang

Motoren gikk da sjarken ble funnet og politiet frykter at fører kan ha falt over bord. Politiet iverksatte derfor, i samråd med Hovedredningssentralen Nord-Norge, søk både i sjø og på land.

Dette melder politiet i ei pressemelding.

Politiet har vært på stedet og kalte ut mannskap fra frivillige organisasjoner, Sivilforsvaret og Norske redningshunder. Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge meldte at det foretas søk til havs med fire båter: Fergene «Lødingen» og «Barøy», losskøyta fra Lødingen, og redningsskøyta «Norske Veritas».

Fergene deltar

- HRS koordinerer søk etter at en sjark er funnet med motor i gang ved Hestfjorden. Fire båter i søk. LRS Midtre Hålogaland ivaretar søk fra land, meldte HRS på twitter.

Torghatten Nord opplyser nå også at de har innstilt alle avganger for at fergene deres skal ta del i søket.

Kystvakten deltar ikke i søket. De har ikke tilgjengelige skip i det aktuelle området.