Pårørende Inger Seimreagerer på det hun mener er uverdige forhold for sin far, Torgny Andersen, påLødingen sykehjem.

Har kapasitetsproblemer

Han vil ikke kommentere enkeltsaker,men har sett Seims innlegg på facebook. Han mener det innlegget gir et bilde avhelse- og omsorgstjenesten i kommunen som han ikke kjenner seg igjen i.

- Det er likevel beklageligat hun opplever det slik. Det stemmer at vi har en utfordring med kapasitet påsykehjemmet, akkurat som mange av nabokommunene, av ulike årsaker, sier han.

I dag, mandag, var det møtei eldrerådet i Lødingen. Ifølge Skeie kom det kommentarer fra møtet på at man,på generell basis, ikke kjente seg igjen i den negative kritikken.

– Det ble kommentert der atdet var beklagelig på vegne av de ansatte som gjør en god jobb, og som gjørsitt beste i en vanskelig situasjon, sier Skeie.

Kortsiktige løsninger

For å få bukt medkapasitetsproblemet, har sykehjemmet gjort kortsiktige tiltak som nettopp det åfå folk på dobbeltrom, eller å bruke rom som egentlig ikke er designet forpasienter.

– Det er nok også en del derute, både pasienter og pårørende, som er glade for at vi gir et tilbud gjennomen slik løsning, sier Skeie.

På mer langsiktig basis vilde nå gjøre vurderinger på hvor stor kapasitet de trenger i framtiden. Detgjøres blant annet ved å se på prognoser for demografisk utvikling.

– Om det fortsetter sånn, måvi se på om vi må tilby større kapasitet på plasser. Samtidig ser vi at de somhavner på sykehjemmet har større pleiebehov enn tidligere. De som ikke harstort pleiebehov, ønsker å bo hjemme lengst mulig.

I dag finnes det ledigkapasitet på omsorgsboliger i Lødingen.

Vil ikke kommentere enkeltsak

Beregningene for den nyefløyen på sykehjemmet, som åpnet i september i fjor, ble sluttført i 2014.Skeie mener at det er vanskelig å sette avgjørelsen fra den gang, om nettoppåtte nye plasser, til doms i dag.

Foto: Privat

– Seimreagerer på at hennes far har fått lite informasjon, og motstridende beskjeder.Hva er din kommentar til dette?

– Jeg kjenner ikke tilhvilke beskjeder som er gitt eller ikke gitt. Dette er sånn som jeg ikke kankommentere i enkeltsaker, sier Skeie, som også understreker at de har vært myei dialog med Seim for å finne løsninger på situasjonen.