Vilde (21) fra Lødingen danket ut over 300 søkere. Nå blir hun programleder for NRKs «Innafor»

Over 300 personer søkte jobben som ny programleder i NRK-serien Innafor. Vilde Bratland Erikstad (21) fra Lødingen fikk jobben.

Slik så det ut da Vilde Bratland Erikstad (til venstre) og Pia Elise Solvik Dahl sendte en videosøknad til NRK om praksisplass der, da de gikk på videregående.   Foto: Skjermdump fra søknadsvideo

Lødingen

NRKs Innafor er en undersøkende dokumentarserie som henvender seg til unge. Frem til nå har programleder Emma Clarke Gabrielsen vært programleder, men i desember ble det kjent at hun ikke ønsket å fornye kontrakten med NRK.

Det skriver NRK på sine nettsider.


Mye oppmerksomhet

At jobbsøknaden skulle bli sett 15 000 ganger, og å få gratulasjoner fra politisk hold, var nok kanskje ikke det Pia Elise og Vilde hadde sett for seg da de søkte jobb i NRK.

 

Permisjon fra jobb i NRK Nordland

Vilde Bratland Erikstad (21), som begynte som multimediejournalist i NRK Nordland etter å ha gått medielinja på Hadsel videregående skole, har nå fått programlederjobben. Hun tar permisjon fra jobben i NRK Nordland for å være med på innspilling i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å starte og til å få muligheten til å gå ordentlig inn i temaer som interesserer meg, sier Erikstad til NRK.


- Hjertelig velkommen

Det skriver kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Pia og Vilde som vil ha praksis i NRK.

 

– God tilstedeværelse

Det var over 300 søkere til stillinga, ifølge prosjektleder i NRK Innafor, Tove Austad. De er godt fornøyd med å ha fått Erikstad til jobben.


Skal vekke valglysten blant ungdom

Fire vesterålinger skal reise land og strand for å få ungdom og minioriteter til å bruke stemmeretten sin.

 

– Hun har en tilstedeværelse i skjermen som er veldig god. Vi har tro på at hun kan tilføre oss noe helt nytt. Hun er tøff og uredd tross sin unge alder. Et uvanlig talent rett og slett, sier Austad til NRK.