Vil opprette lokalt tilbud:

Anneli (21) skal starte hudpleieskole i Lødingen

Anneli Andrea Helmersen (21) har selv gått hudpleieskole i England. Nå har hun fått tillatelse til å starte opp sin egen skole, i hudpleieklinikken sin i Lødingen.

Anneli Helmersen (21) har fått godkjenning til å drive hudpleieskole.  Foto: Privat

Lødingen

Anneli Helmersen (21) har gått på hudpleieskole både i England og i Harstad. Hun driver sin egen hudpleieklinikk i Lødingen, og har nå fått tillatelse av ITEC, en internasjonal sertifiseringsorganisasjon som har spesialfelt hudpleie, sminke og frisørkompetanse, til å starte sin egen skole.

– Jeg har gått i England selv på skole. Jeg gikk på hudpleielinje på videregående i Harstad, men så la de ned. Det er ingen andre i nærheten her, som jeg veit om. Det nærmeste er i Mosjøen. Så å starte opp skole blir nesten å ta det hjem. Det vil være en privatskole, men med støtte fra Lånekassa, sier Helmersen.

I klinikken har hun plass til seks elever, med mulighet for å kanskje utvide senere. Hun starter opp alt til høsten, men Lånekassegodkjenninga er ikke helt godkjent ennå.

– Skolen vil være i samarbeid med Vestfold hudakademi, som det hele starta med. De er også i ferd med å få opp navnet på min klinikk på sine sider. De er blitt godkjent av Lånekassen, det vil nok ta litt tid for oss før vi kommer med. Slikt går treigt, men vi vil nok godkjennes av Lånekassen, ettersom vi er ITEC-godkjent og samarbeid med hudakademiet, sier hun.

Lokale elever

Ifølge Helmersen har hun tenkt på å starte opp egen skole helt siden hun selv gikk ut av hudpleielinja i Harstad. Hun har merka at mange er interessert i faget og bransjen.

Tilbudet vil være for alle som ønsker - både ungdom og voksne, og er primært retta mot lokalbefolkninga.

– Hovedsaken med skolen, er at de skal slippe å reise så langt, så tanken er at tilbudet primært er for lokale elever. De kan også velge å ta teorien hjemme, og så ha praksis hos meg, sier hun.

Helmersen starter altså opp til høsten, men det første året vil eksamen for elevene foregå sørpå.

– ITEC kommer til Tønsberg, så jeg reiser i lag med elever for å ta eksamen der det første året.

Droppa England for Lødingen

Helmersen forklarer at man ikke kan få fagbrev i hudpleie i Norge. I stedet kan man sertifiseres gjennom ITEC-godkjente skoler, og få diplom.

– Du får også et personlig nummer som hudpleier. Det nummeret kan folk søke opp, så kan de se kvalifikasjoner, karakterer, hvilke ekstra kurs du har tatt, og lignende.

Lødingenjenta fikk tilbud om jobb på et spa i England etter fullført kurs der, men ønska å bosette seg hjemme i Lødingen. Her ser hun også en etterspørsel etter hudpleietjenester.

– Det er et behov i regionen. Jeg har kunder fra Harstad, Lavangen, Lofoten, Sortland, og uti Vesterålen. Så det er nok å gjøre, sier hun.

Til høsten får hun altså mer å gjøre, når hun også skal ha hudpleieelever. Etterhvert håper hudpleieren at hun kan utivde virksomheten.

– Jeg ønsker å kunne ansette flere, det er i planene mine. Men jeg har ikke kommet så langt ennå. Jeg håper at det vil bli mulig.