Møteulykke i Kanstadbotn

To personbiler er involvert i en møteulykke i Kanstadbotn. Totalt seks personer var involvert i ulykken, to er bragt til sykehus i ambulansehelikopter.

De to personbilene har kollidert i møteulykka, etter at en av bilene fikk sleng og havnet i motgående kjørefelt.  Foto: Marius Birkeland

Politiet arbeider med å få åpnet veien etter ulykken. To personer er fraktet bort med luftambulanse.   Foto: Marius Birkeland

Lødingen

Bilulykken skal være en møteulykke,  politiet i Nordland meldte på et tidlig stadium om personskade.

To ambulansehelikoptre

Operasjonsleder Tom Ove Hammer sier til VOL at de fikk inn melding om trafikkyulykken klokken 16.55.

– Det var seks personer involvert i ulykka, to av disse er bragt med luftambulanse med to helikoptre til sykehus. Skadegrad er det vanskelig for meg å uttale noe om, utover at det er forventet alvorlig skade, sier han.

Han tilføyer at det er AMK som vurderer til hvilket sykehus de skadde blir fraktet, ei vurdering som gjøres ut fra skadegrad på om helikopteret flyr til Tromsø eller til et annet sykehus.

– To andre personer er til sjekk i ambulanse for øyeblikket, med hensyn til eventuell skadegrad, sier operasjonslederen.

Politiet opplyser at veien er stengt for øyeblikket.

– Vi skal forsøke å få åpnet veien så snart som mulig, sier operasjonslederen.

Fikk sleng på bilen

Luftambulansen har akkurat lettet fra ulykkesstedet. Ifølge VOL sin fotograf på stedet, Marius Birkeland er det lang kø i begge retninger. Taket på den ene personbilen er klippet opp av brannmannskaper.

Innsatsleder Halvard Fjukmoen beretter om hendelsesforløpet i ulykken.

– Bilen som kom kjørende i retning fra Sortland hadde fått sleng og gikk sidelengs inn i den andre bilen som kom i motgående kjørefelt, sier Fjukmoen.

Han tilføyer at tre personer er sendt til legevakt, to er fraktet bort med luftambulanse til sykehus, mens en person er fraktet med ambulanse til sykehuset i Harstad.

Det er glatt føre i området der ulykken skjedde, ikke langt fra kraftstasjonen i Kanstadbotn. Ifølge politi på stedet vil E10 bli åpnet for trafikk i løpet av kort tid.