Trafikkulykke i Kåringen

Tirsdag kveld meldte 110-sentralen om en trafikkulykke på E 10, omtrent en kilometer nord for Kåringenkrysset.
Lødingen

Hendelsen ble utløst av et sammenstøt mellom en trailerhenger og flybussen. Flybussen, med fire personer, havnet etter hvert i grøfta. En annen trailer som kjørte like bak bussen, var også involvert i hendelsen.

– Det som har skjedd er at hengeren til traileren kom borti bussen slik at den skled ut av veien. Deretter kom det en ny trailer, altså det tredje kjøretøyet som var en del av hendelsen. Da måtte den kjøre av veien for å unngå å treffe bussen,opplyser operasjonsleder ved Nordland Politidistrikt, Kai Eriksen, til Vol.

Totalt seks personer var involvert i ulykken, ifølge politiet. Helsepersonell på stedet sier at ingen ble skadet i forbindelse med ulykken .

– Bussen må berges opp, og sannsynligvis den første traileren som kom borti bussen. Vi vet foreløpig ikke hvor store de materielle skadene er, men siden kjøretøyene har havnet i grøfta er de sannsynligvis ganske omfattende. Det er 80-sone på stedet, så det har nok vært en ganske høy hastighet, sier operasjonslederen.

Veien var stengt en liten periode, men åpnet igjen kl. 20.30 i forbindelse med forberedelse til bilbergingen, som startet senere på kvelden. Kl. 23:30 får Vol tips om at veien er stengt igjen, noe som blir bekreftet ved vegtrafikksentralen. Derfra meldes det at veien blir stengt en halvtimes tid, og kanskje litt lenger, til bilbergingen er ferdigsstilt.

Ifølge operasjonsleder Eriksen blir det mest trolig opprettet sak i forbindelse med ulykken.

– Det kan hende at vi oppretter sak for å finne ut hva i all verden som har skjedd her, sier Eriksen.