Lødingen-kvinne ute med ny bok

Sigrid Olsen vokste opp i Lødingen, og bor i dag i Bærum. Hun har nå utgitt boka Når du plukker en blomst, som er hennes fjerde.

Sigrid Olsen fra Lødingen er ute med sin fjerde bok.  Foto: Anne Kristin Møller

Lødingen

Boken handler om livet i Jehovas vitner og tar utgangspunkt i en tidsperiode fra midten av 1960-tallet og frem til i dag.

Romanen handler om en åtte år gammel jente som får livet snudd opp ned da onkelen overtaler moren hennes til å bli et Jehovas Vitne. Jenta får problemer med å fatte at alle utenfor menigheten er onde mennesker som følger Satan. Forfatteren har intervjuet flere personer fra miljøet i og rundt Jehovas Vitne, og har samlet inn deres opplevelser.

Olsen gir leseren innblikk i hvordan det er å vokse opp i en rigid sekt, og skildrer et miljø hvor Bibelens ord er hevet over menneskelige følelser og forstand. Videre handler boken om hvordan det er å vokse opp i en menighet der alle følger med, og ser hva du gjør.

Tidligere har Olsen gitt ut tre barnebøker om Trippelgjengen.