Sykkelpyntet til Lofoten Insomnia

Spontant sykkelstunt i Lødingen før rittet.

Geir Ellingsen i Lødingen Sykkelklubb. Foto: Kristine Lindebø  Foto: Kristine Lindebø (Arkivfoto)

Lødingen

- Syklene har skapt mange smil, og det er mange som snakker om de, sier nestleder i Lødingen Sykkelklubb Geir Ellingsen.

Han fikk en idé om å pynte hele Lødingen med oppmalte sykler til Lofoten Insomnia etter å ha sett noe liknende i Fagernes i Valdres for noen dager siden. 

- Sa vi heiv oss rundt i går, samla inn sykler og malte de grønne, sier han.

Knallgrønt i rekordfart.

Etter å ha spurt etter sykler og malehjelp på facebook torsdag ettermiddag kom det inn så mange sykler at de ikke rakk å få unna alle. Ti personer fra Lødingen Mottakssenter stilte på kort varsel opp som malere.

- Jeg er imponert over de som stilte opp på maledugnad på så kort varsel, sier Ellingsen.

Den knallgrønne fargen ble spesialblandet til sykkel-dekorasjonen, og fikk eget navn med det samme.

- Ja, dette er heftig og begeitra insomnia-grønt, sier Ellingsen.

Grønnfargen ble valgt fordi den står fint til gress og himmel. Den er lett å få øye på langs veiene i Lødingen. Ellingsen syns også det ble en fin helhet i pynten, siden ale syklene har fått samme farge. Han vil ikke kalle dette et kunstprosjekt, men et positivt bidrag til helgas sykkelritt.

- Vi fikk bare lyst til å pynte litt opp på Lødingen, og har flere sykler på lager vi vil male om vi får tid før rittdeltakerene kommer i mål.

Rådmannen med.

I hvert fall er planen å ta vare på syklene til neste års Lofoten Insomnia, og å male tre ganger så mange sykler til da.

Rådmann Tone Larsen har tilbudt å låne bort sin sykkel til prosjektet. Den må gjerne males grønn, men hun vil ha den tilbake etterpå, ifølge Ellingsen.

- Tenk å ha rådmannen syklende rundt på «insomnia-grønn» sykkel hele året! Da vil vi gjerne låne den på nytt neste år, sier han.

Lofoten Insomnia går natt til lørdag fra Å i Lofoten til Lødingen, med start i Å kl 24:00 for trimpuljen og kl 02:00 for konkurransepuljen. Forventet slutt-tid er 6,5 til 12 timer. Rittet arrangeres av Lødingen Sykkelklubb og Lødingen Røde Kors.

Les mer om Lofoten Insomnia her.