Det viser Redningsselskapets statistikk.

Siden Redningsselskapet overtok drukningsstatistikken i 2017 har mellom 11 og 18 personer druknet i juli hvert år, som pleier å være måneden med flest drukningsulykker. I 2021 var det 12 personer som omkom i drukningsulykker i juli måned.

– Fellesferiemåneden juli er som regel den måneden med flest drukningsulykker. Ferie kombinert med sommervær gjør at flere enn ellers i året oppholder seg på, i og ved vann og sjø, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Sju av 15 omkomne druknet fra fritidsbåt

I siste halvdel av juli omkom en mann i 50-årene i Troms og Finnmark i Båtsfjord etter at en fritidsbåt kantret. I Trøndelag skjedde sannsynligvis to ulykker fra fritidsbåt. En mann i 50-årene funnet omkommet i Namsos, mens en mann i 30-årene ble funnet livløs i Nærøysund.

I første halvdel av juli druknet en eldre mann og kvinne fra seilbåt utenfor Hvaler, en eldre tysk mann omkom etter en kantring ved Smøla og en norsk mann i 70-årene druknet i svensk farvann.

Seks personer druknet etter fall fra land og under bading

Tre personer druknet etter fall fra land i juli. I Nordland døde en mann i Sjøfossen i Brønnøy, mens en mann i 60-årene ble funnet omkommet ved Rosendal i Kvinnherad i Vestland. En norsk mann i 30-årene ble funnet livløs på svensk side av Gamle Svinesundsbro.

Det har også vært tre drukningsulykker under bading foregående måned. En mann er antatt omkommet etter en svømmetur i Gaula i Melhus i Trøndelag. I første halvdel av juli var det også en badeulykke i Oslo og i Åmli i Agder.

En 60 år gammel mann druknet etter at mopedbilen han satt i kjørte utfor kaia i Tromsø. En mann i 60-årene ikledd dykkerutstyr ble funnet omkommet i sjøen i Andøy kommune i Nordland.