Det er sterk vind og utfordrende forhold over store deler av Nord-Norge, som fører til en rekke innstillinger og endringer for hurtigbåtene og fergene, skriver iTromsø.

– I noen tilfeller kan det være aktuelt med alternative reisemåter, men på en dag som i dag kan det kanskje være greit å holde seg hjemme, sier Kurt Bones, daglig leder i Troms fylkestrafikk til avisen.

I forbindelse med de mange kanselleringene i fergetrafikken har Troms fylkestrafikk satt opp ekstra bussavganger:

Ifølge NRK har også MS NordNorge kansellert alle anløp mellom Hammerfest – Kirkenes – Hammerfest fram til torsdag.

Sterk vind fører også til problemer for flere Widerøe-avganger.

– Nå blåser det kraftig vind på flere av våre lufthavner i nord. Og i høyden hvor flyene befinner seg, er det faktisk nå oppe i orkans styrke. Nå opplever vi store utfordringer i trafikken både i Troms og Finnmark, sier kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli til NRK.

Ifølge en oversikt fra Avinor fører uværet til flere innstilte Widerøe-fly, blant annet fra Tromsø lufthavn til Hasvik, Hammerfest, Andenes, Bodø og Harstad/Narvik.

Fra Harstad/Narvik lufthavn innstilles avganger til Trondheim, Andenes, Tromsø og Bodø, mens fra Andøya lufthavn innstilles avgangene til Tromsø, Bodø og Harstad/Narvik. Widerøe tilbyr passasjerene å ombooke billettene.