Nordland Akademi og Sortland Museum:

Hamsun-forsker til Sortland

Hamsun-forsker Andreas Lødemel kommer til Sortland torsdag for å holde foredraget «Vandreren, bonden og samene i Hamsuns Nordland».

Knut Hamsun  Foto: Anders Beer Wilse

– Målet er å gi publikum gode opplevelser.

Maria Johansen, daglig leder for Nordland Akademi.
Lokale notiser

Det er i et samarbeid mellom Nordland Akademi og Sortland Museum at Lødemel kommer til Sortland torsdag 25. april.

– Nordland Akademi setter pris på å samarbeide med Sortland Museum om dette foredraget som vi tror mange vil finne interessant. Målet er å gi publikum gode opplevelser, sier Maria Johansen, daglig leder for Nordland Akademi.

Lødemel er universitetslektor i norsk litteratur ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved Universitetet i Tromsø. Han har tidligere jobbet ved Hamsunsenteret på Hamarøy, samt skrevet artikler, deltatt i debatter og holdt en rekke foredrag om Hamsuns forfatterskap. Han arbeider nå med en doktorgrad om emnet.

– Foredragene ved Sortland Museum er svært populære, og har ofte lokale foredragsholdere. Det er derfor veldig spennende at vi gjennom samarbeidet med Nordland Akademi har muligheten til å hente inn foredragsholdere utenfra. Vi håper at folk fra hele Vesterålen vil benytte seg av muligheten til å lære mer om Hamsun, sier enhetsleder Ane Høyem ved Sortland Museum i en pressemelding.

Nordland Akademi og Museum Nord har samarbeidet i en årrekke på prosjekt og enkeltarrangement. I 2018 inngikk institusjonene samarbeidsavtale. Målet er å gi publikum gode opplevelser.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser