Betaling hos legen:

– Regning økte fra 200 til over 1.000 kroner på kort tid

– Vi er ikke tjent med en betalingsløsning ved legekontoret som setter innbyggerne i en vanskelig situasjon, sa SVs Lill Inger Berg-Olsen i kommunestyret mandag.
Lokale notiser

Det er selskapet Melin Collectors som driver betalingsautomaten ved Andenes legekontor, og som også sender ut faktura og krever inn betaling fra dem som bruker legekontoret.

Berg-Olsen, som er Andøy SVs ordførerkandidat til høsten, mener at ordningen fungerer dårlig.


Lill Tyvold Berg-Olsen topper for SV i Andøy

Fra sentral posisjon i Ap til ordførerkandidat for Andøy SV

Lill Inger Tyvold Berg-Olsen blir ordførerkandidat for Andøy SV. – Dette er et bra tidspunkt å få Andøy SV opp å gå igjen, sier hun.


– Det er vanskelig å bruke betalingsautomaten. Betaler du ikke der, får du en faktura på SMS. Mange skjønner ikke at dette er en faktura, og tror de får den i posten. Hvis man ikke betaler, påløper det store gebyrer fra første purring. Jeg har sett en regning gå fra 200 kroner til over 1.000 kroner på kort tid. Vi er ikke tjent med å ha et tungvint og distansert system som setter innbyggerne i en vanskelig situasjon. Ofte er det folk som fra før ikke har den beste økonomien. Hva vil ordføreren gjøre med dette, spurte Berg-Olsen i et muntlig spørsmål til ordfører Jonni Solsvik.

– Generelt gode erfaringer

Ordfører Jonni Solsvik kunne ikke selv svare på spørsmålet og ga stafettpinnen videre til rådmann Kirsten Lehne Pedersen. Hun ba igjen Beate Nystad, enhetsleder for helse og familie om å svare.

– Generelt har vi gode erfaringer med denne betalingsløsningen. Det er få feil og de som trenger det får hjelp med betalingsautomaten. Men vi tar med oss denne tilbakemeldingen, svarte Nystad.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser