Har fjernet kø for behandling av oppdrettskonsesjoner

Der har vært et etterslep når det gjelder å få behandlet oppdrettskonsesjoner hos Fylkesmannen i Nordland. Dette skal nå være håndtert.
Lokale notiser

Det var ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo som stilte spørsmål til Fylkesmannen når det gjelder etterslep på oppdrettskonsesjoner.

–Når vi behandler en oppdrettssak er det Fylkesmannen som gir utslippstillatelse etter forurensningsloven. Mens Nordland fylkeskommune gir tillatelse til å starte oppdrett etter akvakulturloven. Det har vært litt sånn mellom fylkeskommunen og oss, et spørsmål om hvem som har skyld i at det går for sakte og er etterslep, medgir Fylkesmann Tom Cato Karlsen.

– Vi har hatt et nytt møte der vi har fått ryddet i mye av misforståelsene. Sist vi spurte var det ingen etterslep. Men samtidig er det verdt å si at det er veldig store områder i hele Nordland som ikke er utredet for bunnforhold. Vi har liten informasjon om hvordan det ser ut i de områdene der vi begynner med oppdrett. Når vi har lite kunnskap tar det ekstra lang tid, sier han.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser