Vedvarende dødelighet i Ofotfjorden

Lokale notiser

Oppblomstringen av alger i nordre Nordland og sør i Troms fører enda til dødelighet blant oppdrettsfisk. Det melder fiskeridirektoratet søndag.

Lakseoppdretterne i Troms har rapportert om et roligere døgn, og i løpet av lørdag ettermiddag har fiskeridirektoratet fått beskjed om at det ikke lenger registreres dødelighet.

– I Nordland meldes det om vedvarende dødelighet i Ofotfjorden. Det har ikke vært spredning til nye lokaliteter, melder direktoratet, som sier at situasjonen ikke har endret seg vesentlig fra lørdag.


Nordlaks Oppdrett rammet av algene:

– Det er en forferdelig situasjon

Tirsdag oppdaget Nordlaks Oppdrett AS akutt dødelighet på deres lokalitet Ytre Stræte i Astafjorden. Lørdag har den akutte dødeligheten avtatt på lokaliteten, men kommunikasjonssjef for Nordlaks, Lars Fredrik Martinussen, sier at de ikke kan utelukke at flere fisk vil dø.

 

På de lokalitetene som har vært rammet av algeoppblomstringen og akutt dødelighet, jobbes det nå med å ta opp og kverne død fisk.

– Det rapporteres om tilstrekkelig evne til å håndtere situasjonen. De mest begrensende faktorene for øyeblikket er oppgitt å være lagringskapasitet og kvernhastighet, melder fiskeridirektoratet.


- Mellom 60 og 90 prosent av laksen er død

Dette er konklusjonen til daglig leder Åse Marie Valen ved Sørrollnesfisk lørdag ettermiddag.Tunge tap for oppdrettere i Grovfjord og Ibestad

Må bare stå og se på at algene dreper fisken i merdene. Fiskeridirektoratet melder 17. mai at situasjonen kan bli verre.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser