Verdenskjent tubaist solist med LVO

Øystein Baardsvik er kåret til en av historiens ti topp-tubaister og turnerer verden over. I oktober kommer han til Andenes.  Foto: Marte Bjerke

Lokale notiser

Lofoten- og Vesterålen Orkesterforening skal i høst holde en stor konsert på Andenes i samarbeid med Andenes skolekorps.

Den verdenskjente tubaisten Øystein Baardsvik skal være solist under konserten. Han er kåret til en av historiens ti topp-tubaister og turnerer verden over.

– En av ideene bak LVO er at samarbeid med lokalt musikkliv skal stå sentralt. På siste konsert i Svolvær, «Halvdan Sivertsen møter LVO», samarbeidet orkesteret med barnekoret «Lofoten miniVoices» fra Vestvågøy og Vågan kulturskoler, samt unge strykere derfra. Denne gangen prioriterer LVO samarbeid med lokalt skolekorps, skrives det i pressemeldingen.

Ti soloplater

Baardsvik har selv bakgrunn fra Spongdal skoles musikkorps der han spilte tuba, og skolekorpsbevegelsen står derfor hans hjerte nær. Han utdannet seg ved Musikkhøgskolen i Stockholm, og har vært solist med samtlige store, norske orkestre og i en rekke symfoniorkestre rundt om i verden.

– Så langt har han utgitt ti soloplater som alle har høstet strålende internasjonal omtale. Critics Choice i Gramophone, New York Times skrev «En fantastisk virtuos utøver». LVO gleder seg til å møte både Øystein Baadsvik og skolekorpset i oktober, står det i pressemeldingen.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser