Inviterer alle nye jegere med på jakt i Nordland

Norges Jeger- og Fiskerforbund inviterer til introjakt over hele landet. Nå kan du prøve deg på rypejakt, villreinjakt, elgjakt eller skogsfugljakt, det er tilbud til alle.

Introjakt er 30 ulike jakttilbud i Nordland som ferske jegere kan delta på i regi av Norges Jeger- og fiskerforbund.   Foto: Pressefoto

Lokale notiser

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) vil at alle nye jegere enkelt skal finne jaktmuligheter i hele Norge.  Introjakt er en serie med arrangerte jaktturer, der alle med jegerprøven kan bli med.

Det er et rimelig og tilgjengelig tilbud som er med på å senke lista for å komme seg ut på jakt. Introjaktene er også for jegere som ønsker å prøve ut flere og nye jaktformer, ifølge ei pressemelding.

Mange kommer seg aldri ut på jakt


Vi vet at mange ferske jegere synes det er vanskelig å finne tilgjengelig jakt, og mange opplever veien fra teori til praksis lang. Tidligere har jegerferdighetene gått i arv i generasjoner blant familie og venner, men slik er det ikke nødvendigvis lenger. 

– Det er lett å komme seg på jakt for alle som vil. Har du en jeger i magen, men enda ikke kommet deg på jakt så er det i høst hele 430 introjakter du kan bli med på, sier Håvard Andersen i NJFF.

Blant nær 30 ulike jakttilbud i Nordland, er det særlig verdt å nevne harejakt i regi av NJFF-Nordland. Jakta foregår på Dønna og er i toppklasse, med gode erfarne jegere og hunder. Dette kurset er meget populært og avholdes sammen med Alstahaug Jeger- og Fiskerforening.

Sortland JFF tilbyr også introjakt, den 7. september blir det kråkejakt med Torstein Glad, som også er instruktør under introkurs i småviltjakt 18. og 19. oktober.

Jakt med trygge rammer


– Felles for alle introjaktene er at du får grundig gjennomgang, før du drar ut på jakt med erfarne guider. Flere av introjaktene foregår i landets beste jaktterreng, og du har med deg spesialister fra våre lokale jegerforeninger. Dette et unikt tilbud som foregår i trygge og velorganiserte rammer, sier Andersen og ønsker alle nysgjerrige jegere velkommen med. 

Introjaktene avholdes høsten 2019 og mottar støtte fra Miljødirektoratet.