Flere kvinner jakter i Norge

Lokale notiser

I løpet av de siste ti årene har det vært en stor økning av unge kvinnelige jegere. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Økningen gjelder spesielt blant jenter og kvinner opp til 30 år.

Dette melder Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding.

— Vi har hatt en satsing på å sikre allmenhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsliv. Jeg vil legge til rette for at alle kan bruke den norske naturen, og det er en positiv utvikling at flere kvinner er jegere. Jeg tok selv jegerprøven nå i vår, så jeg håper jeg også får vært med ut på jakt etter hvert, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i pressemeldingen.

Fortsatt flest menn

Da jakt har lange tradisjoner her til lands, er det viktig å legge til rette for rekruttering av alle samfunnsgrupper. Det satses på å videreutvikle tilbudet innen jakt og fiske, ikke bare for å inspirere de som allerede jakter, men også for å rekruttere nye medlemmer.

Ifølge pressemeldingen er Norge en av de fremste innen rekruttering av kvinner på jakt. I 2008/2009 var det 2.190 unge kvinner som deltok i jakt. Tallene for 2018/2019 er 3.610, som er en stor økning de siste ti årene.

Til tross for at det er en stor økning i kvinnelige jegere, er det fortsatt flest menn som jakter. I 2018/2019 var det 128.970 menn og 10.530 kvinner som deltok i en eller annen form for jakt.

Samtidig har antall mannlige jegere sunket med 3.320 personer de siste ti årene, mens det er en økning på 2.990 kvinnelige jegere. Til sammen 10.530 kvinner var på jakt i jaktåret 2019/2019.

Utforsk tema:

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser