Sortland menighet:

Jehovas vitner på Sortland har fått ny forstander

Trond Pettersen er tilsatt som ny forstander i Jehovas vitner - Sortland menighet.

Medlemmer av Jehovas vitner ønsker å nekte å motta blodoverføring, men møter motstand i helsevesenet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.  

Lokale notiser

Det melder Jehovas vitner, avdelingskontoret for Skandinavia, i en melding til Fylkesmannen i Nordland. Trond Pettersen ble forstander fra 20. august, og har adresse Hennes i Hadsel. Forstanderens tjenestested er Nordland fylke.

Helge Bjørnebo i avdelingen for Skandinavia, sier i en henvendelse til Fylkesmannen i Nordland har de i henhold til notat fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus fra 1986, sender meldingen i de fylket forstanderens menighet ligger. Og siden de ikke har fått nye opplysninger, antar de at tidligere praksis gjelder.

– Den nye forstanders egenerklæring vedlegges, og vi ser fram til å høre fra dere angående godkjenning av denne, heter det fra organisasjonen.

– Vi vil samtidig meddele dere om at Snorre Martinussen fra fratrådt som forstander i Sortland menighet av Jehovas vitner, skriver Hele Bjørnebo i henvendelsen.

I en egenerklæring fra Trond Pettersen erklærer han at han «samvittighetsfullt vil oppfylle de plikter som i eller med hjemmel i lov er pålagt meg min stilling».

Den forrige forstanderen slutten samtidig som den nye inntrådte, den 21. august i år.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser