iTet AS er solgt

Lokale notiser

Det norske IT-selskapet Braathe Gruppen, med røtter i Østfold ser mot nord med sin neste investering. Nå kjøper de selskapet iTet, med hovedkontor i Bodø, og avdelingskontor i blant annet Vesterålen og Harstad, for å bygge videre i en sterkt voksende region.

Kjennskap til regionen, stabile kundeforhold, en etablert merkevare og et solid fotfeste innen offentlig sektor er stikkord som ligger bak oppkjøpet. Dette legger nå grunnlaget for ytterligere vekst i området, med bakgrunn i et stadig økende behov for kompetanse på nye typer IT-tjenester. Microsoft-tjenester, nettskytjenester og IT-infrastruktur er blant noen av tjenestene som nå får enda bedre vekstvilkår i regionen.

– Dette er et strategisk viktig oppkjøp for oss, som styrker vår nasjonale tilstedeværelse i Norge med våre tjenester, sier administrerende direktør Tron ­Braathe i Braathe Gruppen.

– Vi står sterkt i flere regioner, og med dette oppkjøpet enda sterkere i region nord. Vi ønsker å bygge videre på den eksisterende organisasjonen og sammen nå nye høyder.

iTet AS er lokalisert i Nordland og Troms med kontorer i Bodø, Tromsø, Mo i Rana og Harstad, i tillegg til Oslo. Selskapet har 75 ansatte og en omsetning i 2019 på cirka 180 millioner kroner.

– Teknologien utvikler seg raskt og iTet sitter på mye kompetanse og er sterkt posisjonert i Nord-Norge. Dette gir oss unike muligheter til å vokse nasjonalt, sier Braathe.

Etter oppkjøpet vil Braathe Gruppen ha 175 ansatte, omsette for cirka 425 millioner og være lokalisert i Rygge, Oslo, Tromsø, Bodø, Mo i Rana, Harstad, Skien og Kongsberg.

Overtakelse av virksomheten ble gjennomført den 14. oktober.
 

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser