Dagbladet og to andre nettsteder stengt

Dagbladet, Din Side og Seher.no er stengt etter at en artikkel med grove, falske utsagn ble publisert. Politiet er varslet om det mulige hackerangrepet.
Lokale notiser

De tre nettstedene, som alle er eid av mediekonsernet Aller Media, ble tatt ned i 18-tiden.

– Vi jobber på spreng for å finne ut hva som har skjedd. Sidene våre er stengt av oss, sier Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen til Medier24, som først omtalte saken.

Mediekonsernet utelukker ikke at de er blitt utsatt for et hackerangrep.

– Vi er i kontakt med politiet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som følge av hendelsene, sier Aller Medias konsernsjef Dag B. Sørsdahl til Medier24.

Bakgrunnen er at en artikkel med støtende tekstinnhold ble lagt ut på Dagbladet.no. Saken hadde forsidehenvisningen «BMW-er ribbes over hele Østlandet». Men når man klikket seg inn på den, hadde den tittelen «Erna Solberg sier det er greit» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

– Det er svært alvorlig at så grove og feilaktige beskyldninger rettes mot statsministeren på ett av Norges mest leste nettsteder, sier statssekretær Rune Alstadsæter ved Statsministerens kontor.

Han har vært i kontakt med avisen.

– Jeg vet de jobber med å slette innholdet, få oversikt over hva som har skjedd og hvor alvorlig det er. Det forventer jeg også at de gjør, sier Alstadsæter.

(©NTB)

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser