Lanserer handlingsplan for bedre smittevern

Regjeringen lanserer nå en handlingsplan for bedre smittevern. Denne har som hovedmål å redusere helsetjenesteassosierte infeksjoner, samt gi bedre organisering og struktur av smittevernet i Norge.

  Foto: Scanpix

Lokale notiser

Lanserer handlingsplan for bedre smittevern

Det melder helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Godt smittevern bidrar til bedre pasientsikkerhet og er en forutsetning for å begrense utbrudd og spredning av smittsomme sykdommer, både i helsetjenesten og ellers i samfunnet.

– Godt smittevern er også avgjørende for å håndtere utfordringen med antibiotikaresistens, sier helseminister Bent Høie i pressemeldingen.

– Smittevern både begrenser spredningen av resistente mikrober og forebygger infeksjoner, og dermed reduseres behovet for antibiotikabehandling, legger han til.

Bedre mulighet til å overvåke

Denne handlingsplanen inngår som en del av Nasjonal strategi mot antibiotikaresistens (2015-2020).

– Grunnleggende smittevernrutiner må overholdes i sykehus og sykehjem, og det er viktig at helsepersonell vaksinerer seg slik at de ikke smitter pasientene, sier folkehelseminister Sylvi Listhaug.

Hun mener at de med denne handlingsplanen som nå fremlegges vil få en bedre mulighet til å overvåke spredning av resistente mikrober i og mellom helseinstitusjonene.

Handlingsplanen for et bedre smittevern har to hovedmål, åtte konkrete delmål og 37 tiltak.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser