Satser på fiskeriparken

Skal utvikle hvitfisk for millioner.

  Foto: CHRISTER REMEN

Lokale notiser

Vesterålen fiskeripark får èn million til utvikling av hvitfisk-industrien i Lofoten og Vesterålen. Det melder fylkesråd for næring, Arve Knutsen (KrF) i ei pressemelding. Han har som intensjon å bevilge samme beløp også for 2014 og 2015 til det treårige prosjektet.

- Vesterålen fiskeripark er et viktig kompetansesenter for marin industri, og en katalysator for marin nyskapning og utvikling, uttaler Knutsen.

- Det er viktig for marin sektor i Nordland å ha slikt et slikt kompetansemiljø, som kan arbeide med langsiktige problemstillinger i skjæringsfeltet mellom bedriftsutvikling og forskning. Typiske hvitfiskbedrifter har liten erfaring i å sette i gang slike prosjekter alene. Derfor er kollektive tiltak i regi av Fiskeriparken veldig viktig å gjennomføre, sier Knutsen.

I følge pressemeldinga skal prosjektet bidra til å styrke hvitfiskbedriftenes forskning- og utviklingsaktiviteter. Det skal sette fokus på produkter, produksjonsmetoder og nye markeder som kan styrke inntjeningen til bransjen.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser