– Også Per Ole Larsen må bidra til ro i stiftelsen

Ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen, ber nå Per Ole Larsen om også å bidra til ro i Øksnes Boligstiftelse.

Ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen, ber om ro i forbindelse med Øksnes Boligstiftelse. Her er hun fotografert under Arbeidsutvalgsmøtet i Vesterålen Regionråd, fredag. Foto: Espen Mowinckel Pettersson 

Øksnes

– Per Ole Larsen og oppfordrer ordfører til å skape ro i forhold til Øksnes Boligstiftelse. Den oppfordringen må jeg ta. Jeg mener at kommunestyremøtet vi hadde på tirsdag er med på å skape ro, sier Bråthen.

Uttalelsen kommer etter at disponent i Øksnes Boligstiftelse gikk ut i et offentlig brev og ba ordføreren om å være med å skape ro i stiftelsen.

–Jeg tror at når en da får sett på nye vedtekter i stiftelsen, det er valgt nye folk inn i styret så tror jeg dette vil være veldig greit, sier hun.

– Om vi skal få ro må også Per Ole Larsen roe ned og være med å gi styret arbeidsro. Vi må alle sette alle kluter til å bidra til arbeidsro når de trer i kraft fra 1. januar, sier Bråthen.

Les også: Her er de nye styremedlemmene i Øksnes Boligstiftelse

Vanlig behandling av habilitet

Larsen påpeker i sitt innlegg 11 punkter som han mener ikke er kommet frem i behandlingen. Det har også vært påpekt at de to nye medlemmene av styret vil få habilitetsproblemer.

– Jeg registrerer at det er satt spørsmålstegn ved de nye medlemmene i forhold til habilitet i styret. Her må folk bare roe seg helt ned. Nye og gamle medlemmer må forholde seg til vanlige habilitetsregler. Det må alle i et styre gjøre i forhold til særinteresser. Det er ikke uvanlig at kommunestyrerepresentanter er i styrer, sier Bråthen.