Øksil satser stort med nasjonal volleyballcamp på Myre

I august arrangerer Øksil det de håper skal bli en stor nasjonal volleyballcamp på Myre. – Vi skal gi ungdommene en opplevelse helt utenom det vanlige, sier Eirik Sørdahl i Øksil.

Disse Øksil-spilleren gleder seg til årets store volleyball-happening på Myre, nemlig Arctic Volleyball Camp.   Foto: Øksil

Øksnes

En prosjektgruppe innad i Øksil har jobbet med planene i over ett år. Mandag slapp de nyheten til landets medier om at Øksil i august inviterer til en storslått nasjonal volleyballcamp på Myre, nemlig Arctic Volleyball Camp.

– Dette blir et kjempeløft for Øksil, som er en av landets største breddeidrettsklubber i volleyball, sier Eirik Sørdahl til VOL. Han er en av initiativtakerne til campen.

– Vi skal gi ungdommene en opplevelse helt utenom det vanlige, sier Sørdahl.

Kokkekurs

Volleyballspillere mellom 13 og 19 år fra hele landet blir invitert til Myre mellom 11. og 14. august i år. Der skal de gjennom et innholdsrikt program, hvor de i tillegg til volleyball på både sand og i hall, får tilbud om flere kurs og seminarer. Blant annet skal ungdommen på kokkekurs med Norges sjømatråd.

– Ernæring er helt avgjørende for prestasjon både i jobb og idrett, sier Sørdahl og forteller at Olympiatoppen også kjører et eget ernæringsseminar.

Merittert fagansvarlig

Norges mestvinnende trener i internasjonal lagidrett, volleyballtrener Tore Aleksandersen, skal ha det faglige ansvaret for campen. Nybakt Norgesmester i volleyball og tidligere utenlandsproff, Mathias Loftesnes, er også med og skal kjøre program i beachvolley.

– Øksil stiller selv med 10-12 trenere. Trenertettheta skal være stor og deltakerne skal bli sett og instruert hele tida, forteller Sørdahl. 

Tidligere skihopper Johan Remen Evensen dukker også opp på Myre, og skal holde motivasjonsseminar for ungdommene.

Årlig happening

– Hvorfor gjør dere dette?

– Fordi vi mener det vil være en fantastisk mulighet for ungdommene til å bli bedre i volleyball, og til å bli mer bevisste. Når de reiser hjem etter oppholdet på Myre skal de tenke "wæo, dette er bra!", sier Sørdahl.

Han forteller at rundt 100 deltakere er det ideelle i et første år. For planen er at dette skal bli en årlig happening i volleyballmiljøet.

Det er imidlertid ikke bare unge volleyballspillere som får invitasjon til campen. Også alle lærere innefor kroppsøvings- og ernæringsfag fra midt-Norge og nordover får muligheten til å delta.

– Allerede før vi har gått skikkelig ut med dette, har vi over 20 påmeldte, sier Sørdahl optimistisk.

Volleyballcampen arrangerer Øksil i samarbeid med Olympiatoppen, Norges Volleyballforbund, Norges sjømatråd, Norges Råfisklag og - Vesterålskraft.