Arctic Vollyball Camp i Øksnes:

Vollyballspillere fra hele landet kommer til Myre

11. august går Arctic Volleyball Camp (AVC) for første gang av stabelen på Myre. Med 75 påmeldte til nå, håper Eirik Sørdahl, mediekontakt i AVC, at dette kan bli noe som arrangeres årlig.

  Foto: Øksnes idrettslag.

Øksnes

Sørdahl, mediekontakt i AVC, forteller at dette er en camp de har jobbet med i et og et halvt år.
- Vi har jobbet med å utvikle et konsept som kan bære over lengre tid. Ambisjonen vår er jo at dette skal være noe som arrangeres årlig, sier Sørdahl.

I følge han har det ikke vært vanskelig å få til dette arrangementet, mye fordi at det har vært så mye positivitet rundt arbeidet.
- Det har vært en fornøyelse å arbeide med dette, sier han.

Les også: Øksil satser stort med nasjonal volleyballcamp på Myre

Camp for hele landet

Campen varer i fire dager, fra 11. til 14. august. Sørdahl forteller at det ikke er tilfeldig at den er lagt til uken før skolestart.
- Når skolen starter er det også sesongstart for Volleyball-lagene. Dermed tror vi dette kan bidra til at de får en kick-start, sier han.

AVC er rettet inn mot aldersgruppen 13- 19 år, og har til nå deltakere fra hele landet. Til nå har de 75 påmeldte, og har satt et tak på mellom 80 og 100 personer.
- Vi har i utgangspunktet kapasitet til å ta i mot flere, men vi ønsker å få mer erfaring før vi eventuelt gjør det til neste år, sier Sørdal.

Han forteller at de ønsker at deltakerne skal få nye impulser, samtidig som de skal få muligheten til å oppgradere seg.
- Felles for de som har meldt seg på er at de har ambisjoner og ønsker å bli bedre, sier han.

Les også: Landslagstrener kommer til volleycamp på Myre

- Trene, mat og hvile

AVC arrangeres blant annet i samarbeid med Olympiatoppen og Norges Vollyballforbund. I tillegg til dette skal de samarbeide tett med Norsk Sjømatråd. Sørdahl forteller at campen ikke bare vil ha fokus på utvikling innen volleyball, men også på viktigheten av riktig mat og hvile.

- Å trene riktig, spise riktig mat og få godt med hvile henger sammen. Dermed vil det bli et stort fokus på riktig ernæring, der det vil bli ernæringsseminar i regi av Olympiatoppen, sier han.
Han kan også fortelle at det vil bli arrangert et kokkekursj over to dager der deltakerne vil lære å lage mat basert på fisk som råvare.
- Hvis barna lærer litt om ernæring og trening kan de jo bruke det i flere sammenhenger gjennom livet, som i skole- og jobbsammenhenger, sier han.

Les også: Sandberg gir penger til volleyballcamp i Øksnes