- Vi kommer garantert tilbake

Volleyballspillere fra hele landet er på Myre for å trene med de beste innenfor idretten. - Vi har hatt det kjempeartig, og kommer garantert tilbake om det blir noe neste år, sier de unge spillerne.

Tore Aleksandersen er landets mestvinnende klubbtrener i internasjonal lagidrett. - Jeg håper min tilstedeværelse kan inspirere spillere og trenere til å yte litt ekstra, sier han til VOL.   Foto: Silje Helene Nilsen

Øksnes

Det går mot fredag kveld, men fortsatt yrer det av liv i Øksneshallen. Det spilles volleyball på tre baner, på sidelinja sitter trenere og et par foreldre og følger med.

Den aller første utgaven av Arctic Volley Camp har samlet nærmere 80 unge volleyballspillere fra hele landet på Myre. I løpet av fire intensive dager skal de trene med noen av Norges beste spillere og trenere, lære om ernæring, gå på kokkekurs i regi av sjømatrådet og henge med nye venner.

Midt i hallen står landslagstrener på kvinnesiden, Odd Ekerhovd, og instruerer de eldste jentene på volleyball-leiren. Tore Aleksandersen har fulgt med en stund og kommer bort. Det blir musestille når han snakker. Aleksandersen er heller ingen hvem som helst. Han er landets mestvinnende klubbtrener i internasjonal lagidrett, og har trent noen av Europas og verdens best volleyballspillere. Under volleyball-leiren på Myre har han hatt det faglige ansvaret.

Gjelder å utnytte potensialet

- Det var ikke vanskelig å si ja til dette. Det er hyggelig å få være med på, og artig å se ungdom som møtes, spiller volleyball og får nye venner. Jeg håper at min tilstedeværelse kan inspirere spillere og trenere til å yte litt ekstra, sier han til VOL.

Aleksandersen sier det er mange spillere som utmerker seg.

- Det er forskjell på hvor langt spillerne har kommet i utviklinga, men det er mye bra volleyballungdom her. Mange har et potensial, men så gjelder det å utnytte det i årene som kommer, sier han.

- Hva skal til for å bli en god volleyballspiller?

- Mye trening. Du skal være i fantastisk god fysisk form. Der må du begynne, sier den erfarne treneren.

Aleksandersen er ikke overrasket over måten Øksil markerer seg på i volleyball-Norge.

- Jeg har kjent til Øksil i alle år, og vet hva denne klubben er i stand til å klare. De har så mye folk som stiller opp, både i dugnadsarbeid og som sponsorer, sier han.

- Kjempeartig

På andre siden av skilleveggen er det kamp for de aller yngste på leiren, en gjeng med jenter fra Bodø og Øksnes.

Om ikke alle reglene sitter helt enda, så er i alle fall lagånden på plass.

- Vi har hatt det kjempeartig, har lært masse nytt og fått mange nye venner, sier de til VOL når kampen er over.

- Vi har blitt bedre teknisk, lært smash, serve, fingerslag og feltangrep, ramser opp.

- Om det blir leir til neste år, kommer dere tilbake?

- Ja, garantert! utbryter de.

Selvfølge å stille opp

I tillegg til trenerne som er hentet utenfra, stiller Øksil med flere av sine mest erfarne spillere som instruktører. Hilde Haaheim er etter en sesong i BK Tromsø nå tilbake i Øksil. For henne var det en selvfølge å stille opp på volleyball-campen.

- Volleyball er noe av det jeg liker aller best, og da kunne jeg ikke si nei til å være med på dette. Øksneshallen har nok vært mitt andre hjem opp gjennom årene, sier hun til VOL.

- Det er kjempeartig å være her å se at det gror så godt i volleyball-Norge, sier hun.

Overveldet

Leder for campen, Hanne Steen, er svært fornøyd med samlinga så langt.

- Tilbakemeldingene vi har fått så langt er veldig positive. Deltakerne er fornøyde med trenerne, men også det at de får være med på andre aktiviteter som kokkekurs og quiz. Der kan de bli kjent med hverandre på en litt annen måte, sier Steen.

En helg gjeng med frivillige har de siste dagene lagd mat, bakt brød, hentet spillere på flyplassen, rigget utstyr og ordnet til. Uten dem hadde ikke dette vært mulig å arrangere.

- Jeg nesten litt overveldet av den dugnadsånden vi har i Øksnes, avslutter Steen.