– Det har vært en eventyrsesong

Lørdag tok IL Morild årets største seier. Martin Reinholdtsen scoret hele ni (!) av målene.

Martin Reinholdtsen i friskt driv i en tidligere kamp. Lørdag scoret han ni av målene til Morild. 

SUKSESSTRENERE: Arne Olav Berg (til venstre) og Bjarne Kåre Torbjørnsen er IL Morilds trenerduo.  Foto: IL Morild

Øksnes

Det er ikke hver dag en fotballspiller kan kalle seg nimålsscorer. Nå kan Martin Reinholdtsen gjøre nettopp det.

I lørdagens storseier scoret han hele ni av Morilds 15 mål i kampen mot Kvæfjord.

Les også: IL Morilds med sesongens største seier

– Syke tall

Morild-trener Arne Olav Berg roser selvsagt spissen sin.

– Ni mål av samme spiller kan skje i 7. divisjon, men på dette nivået er det ikke hverdagskost. Jeg tror ingen har scoret så mange mål i en 4.divisjonskamp før. Og han har scoret 45 mål denne sesongen. Det er helt syke tall. Det er ingen tvil om at han er en meget viktig spiller for oss, sier Berg.

– Får dere beholde ham til neste år?

– Sånn som han holder på, er det ikke overraskende om noen er interessert i å hente ham. Jeg tror han kan prestere på et meget høyt nivå.

Høyt bunnivå

Morild-treneren vil også rose hele laget, ikke bare for lørdagens kamp, men for hele sesongen.

– Det har vært en eventyrsesong, og vi har prestert høyt, med 20 kamper uten tap etter åpningskampen. Det er særlig imponerende at vi har et så høyt bunnivå. Selv når vi spiller på vårt dårligste, er vi ganske bra. Vi er ennå sultne, og det viser at vi er motiverte når vi gjør jobben selv når vi leder 12-1 i dag.

– Hvordan klarer du motivere spillerne når ting går så lett?

– Vi tar én kamp av gangen, og vi setter oss delmål. Vi kan hele tiden bli bedre på ting. Etter at seriemesterskapet ble sikret, har vi hatt en målsetting om å vinne resten av kampene. I dag var målet å prestere bedre på siste tredjedel.

Han mener laget har et godt grunnlag for neste år.

– Om vi beholder stammen i laget, er vanskelig å si, men det ser ut til at vi får beholde de fleste spillerne. Slik som vi har prestert, tror jeg Morild hadde hatt noe å gjøre i 3. divisjon.

– Bedre neste år

Morild har for lengst sikret seg tabelltopp i sin avdeling i 4. divisjon, men i årets overgangssesong rykker ingen lag opp. Det tar ikke Berg så tungt.

– Vi får lag som Melbo, Medkila og Lofoten ned til vår divisjon, og vi blir kvitt mange av bunnlagene. Sånn sett blir det som å rykke opp, og vi kommer til å spille i en langt bedre avdeling neste år.

Dermed synes han omleggingen av seriesystemet kan være positivt.

– 4. divisjon er for ujevn og med for mange dårlige lag slik det er nå. Sånn sett er jeg glad for omleggingen, det er i hvert fall bra for Morild og 4. divisjon. Vi får en jevnere og bedre divisjon neste år, tror han.