Tungeskjæring blir musikkvideo i Myre havn:

- Trenger statister i oljehyr

Regissør Solveig Melkeraaen skal lage musikkvideo til filmen Tungeskjærerne og trenger statister i oljehyr på Myre.

egissør og skuespiller Maria Bock 

Øksnes

Dette melder Deadline Media i ei pressemelding.

Filmen “Tungeskjærerne” har allerede fått mye oppmerksomhet fordi den handler om barn som skjærer torsketunger. I utlandet, og kanskje også sør i Norge, sees tungeskjæring på som veldig eksotisk. Dokumentaren følger oslojenta Ylva som jobber på kaia i Myre for aller første gang i vinter, og nå skal det spilles inn en musikkvideo.


Trenger statister

Solveig Melkeraaen er opptatt med klippingen av filmen, så den som får æren av å lage musikkvideoen er regissør og skuespiller Maria Bock. Hun har bl.annet hatt regi på den prisvinnende musikalkortfilmen “Skallamann”, og vant nettopp filmprisen Amanda for sin rolle i filmen “Hevn”.

- Det blir opptak både fredag ettermiddag, hele lørdag og søndag 21 - 23.oktober. Vi trenger 10-12 barn i oljehyr og med kniv som skal være med i hele helga. Vi trenger mange mennesker, både voksne og barn til en tungeskjærerdans på søndag, sier regissør Bock.

Myre havn


Scenen vil bli filmet i Myre havn og de som vil være med på scenen, kan ta kontakt med co-produsent Caroline Meier i Deadline Media for mer informasjon.

- Låta som skal få seg en vesterålsk musikkvideo, er intet mindre enn Dolly Partons “Nine to five”, så nå håper vi at mange kule vesterålinger hiver seg med. Dette blir en morsom presentasjon av det å skjære torsketunger og Skreihovedstaden, sier Meier.

Tungeskjærerne er en kinodokumentar for barn og er støttet av NFI, Nordnorsk Filmsenter og Creative Europe.