Se Øksnes-ordføreren danse til Dolly Parton

I helgen spilles det inn musikkvideo på Myre.

Øksnes-ordføreren danser til Dolly Parton

DANSEGLAD: Øksnes-ordfører Karianne Bråthen.  Foto: Gaute Bergsli

Øksnes

Regissør Solveig Melkeraaen lager i helgen musikkvideo til dokumentarfilmen «Tungeskjærerne».

126 dukket opp

I forrige uke etterspurte co-produsent Caroline Meier i Deadline Media statister i oljehyr på Myre, hvor videoen spilles inn.

– Låta som skal få seg en vesterålsk musikkvideo, er intet mindre enn Dolly Partons «Nine to Five», så nå håper vi at mange kule vesterålinger hiver seg med. Dette blir en morsom presentasjon av det å skjære torsketunger og skreihovedstaden, sa Meier tidligere i uka.

Og Meier sier myreværingene kjente sin besøkelsestid. Lørdag var det langt over 100 som møtte opp til opptak.

– Det har gått over all forventning. Vi satte målet med antall statister høyt – til 100 stykker. Det føltes nesten som en umulig greie. Vi tenkte at kanskje 40 hadde anledning. Men hele 126 kom, forteller hun.

Les også: Solveig med ny dokumentarfilm

– Lenge siden sist jeg danset

Dansescenen ble spilt inn på Myre fiskemottak, og det var selveste øksnes-ordfører Karianne Bråthen som ledet an dansen i den store scenen i videoen.

– Det var veldig artig å være med på. Jeg har alltid likt å danse, men det er lenge siden sist. Jeg var jo ikke der som ordfører, men jeg ville stille opp når de tross alt trengte folk, sier Bråthen til VOL.

– Men som ordfører, hva kan du si om at «Tungeskjærerne» blir laget?

– Det er kjempefantastisk at det lages en dokumenter om tungeskjæring, og med en musikkvideo attpåtil. Det er med på å øke stoltheten og ikke minst bevisstheten til øksnesværingene når det gjelder denne næringen.

Se et klipp fra dansingen øverst i saken.