Vesterålsjente tatt ut til landslagssamling

17 år gamle Kaya Woie fra Øksnses kjemper i disse dager om en plass i J18-troppen i volleyball, som skal spille EM-kvalifisering i januar.
Øksnes

- Jeg ble glad, men samtidig overraska. Jeg har vært med på en samling tidligere der jeg ikke gikk videre fra uttaket til selve troppen, forteller Woie til VOL.

- Tøff konkurranse

Hun er foreløpig en del av den såkalte bruttotroppen, der 16 spillere skal reduseres til 12 i løpet av helgen. Den endelige troppen spiller mot henholdsvis Kroatia, Finland og Hellas i midten av januar.

- Det hadde jo vært tøft å komme med, men det er tøff konkuranse der flere av jentene er veldig gode, forteller Woje.

Toppvolley

17-åringen går til vanlig på Toppvolley Norge ved Sauda videregående skole, avdeling Sand, som ligger i Rogaland. Woie var slett ikke den eneste jenta i klassen som ble tatt ut til samlingen.

- Alle jentene i klassen ble tatt ut, i tillegg til to ekstra, forteller hun.

Volleyballsøstre

Woie, som spiller i posisjonen libero, trener volleyball opp til 30 ganger i uka. Målet er etter hvert å havne i eliteserien og bli like gode som søstrene Cecilie og Lisbeth.

Mens førstnevnte spiller collegevolley i Florida, er sistnevnte en sentral spiller på Randaberg i eliteserien.

- Jeg ser veldig opp til begge to og ønsker å komme like langt, og kanskje lengre. Men det første målet mitt er å spille for en eliteserieklubb etter hvert, slår Kaya Woie fast.