Setter opp ekstraforestilling av Tungeskjærerne

Billettsalget til Solveig Melkeraaens nye film, Tungeskjærerne, går så det suser.
Øksnes

Dokumentarfilmen som øksnesværingen har laget om tungeskjærerne i heimkommunen er åpningsfilm under den anerkjente filmfestivalen i Tromsø (TIFF) mandag 16. januar. Da billettene til filmen, som vises i seks saler, ble lagt ut, tok det to timer før det meste var solgt ut. Nå settes det opp en ekstraforestilling.

- Tungeskjærerne og Heartstone var to av de filmene som ble først utsolgt mens mange hadde problemer med å få kjøpt billetter på nett. Vi setter derfor opp en ekstra visning av hver av filmene på Hålogaland Teater mandag kveld, sier festivalsjef Martha Otte på TIFFs hjemmesider.

Filmen har offisiell premiere i slutten av februar. Før den tid har den forpremiere under Skreifestival i Øksnes. Også der er første forestilling utsolgt, noe som har ført til at det settes opp en forestilling til.

- Dette blir en humørbombe av en film, men den blir også et historisk tilbakeblikk på kystkulturhistorien og tungeskjærertradisjonen. Jeg ønsker at filmen formidler tungeskjærertradisjonen og trekker linjer frem til dagens unge tungeskjærere. Og så kan selvsagt folk glede seg til å bli kjent med unge tungeskjærere fra Øksnes og se en nærgående skildring av det unike miljøet, uttalte Solveig Melkeraaen til VOL for knappe to uker siden.

Tungeskjærerne er et samarbeid mellom Norge, Sverige og Danmark og blir produsert av Medieoperatørene.


Trenger bildehjelp til ”Tungeskjærerne”

Solveig Melkeraaens nye film, Tungeskjærerne, skal ha premiere i vinter. Men for at filmen skal bli helt ferdigstilt, er hun avhengig av lokal bildehjelp.